Avdelningschef - Medicinmottagningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som avdelningschef för delar av den polikliniska verksamheten vid Medicinkliniken. Sektionerna som omfattas är lungmedicin- och allergi, neurologi, hematologi och gastroenterologi. Verksamheten bedrivs i team med patienten i centrum. I klinikens övergripande strategi ingår ett fokus på poliklinisering och digitalisering, detta innebär att mottagningsverksamheten har en central roll i klinikens uppdrag. Medicinmottagningen har en uttalad ambition att samverka över specialitetsgränserna.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är underställd verksamhetschefen och har ditt närmaste samarbete med avdelningschefen för reumatologi- och diabetes/endokrinsektionerna. Du samverkar också med klinikens övriga fem avdelningschefer. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen ingår personalansvar för cirka 25 medarbetare fördelat på sjuksköterskor och medicinska sekreterare.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du en trygg ledare som är rak och tydlig. Du är drivande och har en god förmåga att fatta självständiga beslut. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Lungmedicin- och allergimottagningen, neurologimottagningen, hematologi och gastroenterologimottagningen är en del av Medicinkliniken. Slutenvården för ovanstående specialiteter bedrivs på Medicinavdelning 17, varför ett nära samarbete med avdelningscheferna på avdelning 17 är av stor vikt. Mottagningsverksamheten bedrivs måndag till fredag, dagtid.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/129

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-03-07

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Andreas Hurve, Basenhetschef

0480-816 33
Upplysning om tjänsten

Jenny Lindh, Vårdförbundet

0480-810 00 (vxl)
Upplysning om tjänsten

Anneli Johnsson, Vårdförbundet

0480-810 00 (vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 2 mars 2021 Lämna synpunkter på innehållet