Avdelningschef - Kirurgkliniken Oskarshamn

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som avdelningschef på Kirurgkliniken i Oskarshamn som är en del av ett litet sjukhus med familjär stämning. Tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare kommer du att spela en viktig roll för att vidareutveckla processerna inom kirurgi och urologi. Arbetet bedrivs i team med patienten i centrum med målsättningen att ha en god kvalitet med en hög kompetens i varje möte.

Som avdelningschef är du underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen. Du har en tät kontakt med verksamhetschef och övriga fem avdelningschefer. I din roll ingår personalansvar för sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare, totalt cirka 30 stycken. I rollen ingår att delta i förekommande mötesforum på Oskarshamns sjukhus och andra samverkansforum som exempelvis kommunen. Du samarbetar även med läkare som är stationerade i Oskarshamn och andra läkare från Kalmar och Västervik med temporär placering.

I rollen som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Centralt för rollen är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi vill gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Ledarskapserfarenhet och/eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildningen är önskvärt.

Som person är du en entusiastisk och positiv ledare som är rak och tydlig. Du har en förmåga att skapa goda relationer och lätt för att samarbeta med andra. Vidare är du drivande, kan fatta självständiga beslut och planera ditt arbete på ett bra och strukturerat sätt. Vi ser gärna att du är intresserad av problemlösning och förändringsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Oskarshamns kirurgverksamhet tillhör Länssjukhuset i Kalmar och bedriver dagkirurgi och kirurgi för patienter som inte förväntas behöva intensivvård. Operationsverksamheten består främst av gallkirurgi, bråckkkirurgi, mindre urologiska ingrepp, proktologi, gastroskopi och koloskopi. Totalt arbetar drygt 200 personer på Kirurgkliniken i Kalmar och Oskarshamn. I Kalmar förläggs avancerad kirurgi. Fokus ligger på att utveckla och driva en god vård utifrån patientens behov.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/677

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-03
Upplysning om tjänsten

Jeanette Assarsson, Verksamhetschef

0480-814 64
Upplysning om tjänsten

Rebecka Håkansson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Angelika Holmberg, Vision

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Matilda Boman, Kommunal

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 23 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet