Avdelningschef - hörselvården och logopedmottagningen (ÖNH-kliniken)

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete som avdelningschef för hörselvård och logopedi på ÖNH-kliniken i Kalmar. Inom hörselvården i Kalmar sker utredning och habilitering/rehabilitering av barn och vuxna med hörselnedsättning av varierande grad. Logopedverksamheten omfattar utredning och rehabilitering av barn och vuxna med kommunikationsproblem, röst- och sväljningsbesvär.

Som avdelningschef för hörselvård och logopedi har du personalansvar för 22 medarbetare som arbetar som audionomer, hörselpedagog, teckenspråkslärare, specialpedagog och logopeder. I din yrkesroll ansvarar du för avdelningarnas arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är en del av klinikens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med verksamhetschef och avdelningschef för ÖNH-mottagningen.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, beteendevetenskap eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom din profession. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom habilitering och/eller rehabilitering. Chefserfarenhet, deltagande i Regionens traineeutbildning eller annan chefsutbildning är önskvärt.

Som person är du intresserad av ledarskap, tycker om att arbeta med människor och har ett intresse för rehabiliterande arbetssätt och de professioner som bedriver detta. Du är lyhörd, har god förmåga att ta in synpunkter och är inte rädd för att be om hjälp. Du ger tillit till dina medarbetare och är duktig på att bygga relationer och samarbeta. Du är bekväm i att fatta beslut och kan stå för dem, är målinriktad och drivande i förbättringsarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

ÖNH-kliniken utgörs av ÖNH-mottagningen, logopedmottagningen och hörselvården. Kliniken har mottagningsverksamhet i moderna och välutrustade lokaler. Inom hörselvården arbetar 12 audionomer med utredning och rehabilitering av hörselnedsättning hos barn och vuxna. Hörapparatutprovning är en del av denna rehabilitering. Inom pedagogiska hörselvården ges information och rådgivning, enskilt och i grupp, till patienter med hörselnedsättning och deras anhöriga. Vi bedriver bland annat undervisning i teckenspråk och kommunikationsstöd. På logopedmottagningen arbetar 7 logopeder med utredning och behandling av röst- tal- och språkstörningar samt sväljningsproblem hos barn och vuxna. På ÖNH-mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Många av våra patienter handläggs av flera yrkesgrupper inom kliniken varför ett nära samarbete inom ÖNH-kliniken är viktigt. Multidisciplinärt och kliniköverskidande teamarbete är också en viktig del av verksamheten. Samtliga yrkesgrupper samarbetar både med andra kliniker, kommuner och myndigheter. Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare i södra delen av Kalmar län. Kliniken är välfungerande, välbemannad och uppvisar goda resultat i nationella kvalitetsregister.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/893

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-19

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Parke, Verksamhetschef

0480-817 98
Upplysning om tjänsten

Anja Thorén, SRAT

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Elisabeth Klingvall, Lärarförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Ellike Svensson, Vision

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet