Avdelningschef - Akutkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en stimulerande roll som avdelningschef på Akutkliniken, en verksamhet där puls och teamanda råder. Akutkliniken består av akutmottagningen och akutvårdsavdelningen och kliniken tillgodoser medborgarnas behov av akutsjukvård dygnet runt, årets alla dagar.

Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. I rollen som avdelningschef leder du verksamheten tillsammans med verksamhetschefen och dina två avdelningschefskollegor. Du har ett nära samarbete med ledningsansvarig sjuksköterska som tillsammans med dig ansvarar för den dagliga driften.

Du har personalansvar för cirka 45 medarbetare. Du ansvarar för avdelningens arbetsmiljö och du förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med våra engagerade medarbetare. På kliniken finns sjuksköterska, undersköterska, bemanningskoordinator, samordnare, medicinsk sekreterare, kanslist och transportör.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning alternativt likvärdig ledarskapsutbildning är önskvärt.

Som person är du positiv, trygg i dig själv och ger tillit till dina medarbetare. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du är målinriktad och drivande i förbättringsarbeten. Det är viktigt att du ser styrkorna med vad ett delat ledarskap innebär och betydelsen av att samspela med varandra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

På akutkliniken vid Länssjukhuset i Kalmar tar vi framförallt hand om kirurg-, ortoped-, medicin- och infektionspatienter. Vår arbetsplats samarbetar med samtliga kliniker vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus, regionens förvaltningar samt hemsjukvården i närliggande kommuner.

I anslutning till akutmottagningen finns också vår akutvårdsavdelning med 18 vårdplatser för akuta patienter som är i behov av observation och behandling. Vi har ett nära samarbete med geriatriska rådgivningsteamet som finns på akutkliniken. Totalt arbetar cirka 140 medarbetare på kliniken. Vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling utifrån medarbetarnas och verksamhetens behov.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/359

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-05-19
Upplysning om tjänsten

Erica Isaksson, basenhetschef

0480-814 72
Upplysning om tjänsten

Linda Peltonen, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Lena Åström, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Yvonne Blom, Vision

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30