Arbetsterapeut Samrehab Oskarshamn

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Välkommen att arbeta som arbetsterapeut hos oss på Samrehab Oskarshamns sjukhus.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara förlagda inom öppenvårdsmottagning. Där arbetar du med bedömning och rehabilitering huvudsakligen vid neurologisk skada/sjukdom, där stroke är den vanligaste diagnosen.

I arbetet ingår också att vid behov arbeta mot sjukhusets avdelningar där du träffar inneliggande patienter med olika diagnoser.Som arbetsterapeut hos oss kommer du arbeta med bedömning och träning av både motoriska och kognitiva funktioner. Målet är att patienten, utifrån sina egna resurser, ska kunna bli så självständig som möjligt i de vardagsaktiviteter hen behöver och vill göra. Den arbetsterapeutiska interventionen kan ske både individuellt och/eller i grupp.

Du ingår i ett team med sjukgymnaster/fysioterapeuter, arbetsterapeuter, rehabassistenter, dietister och kuratorer.Du samverkar vid behov med andra verksamheter utanför sjukhuset som tex kommun och distriktsenheter.I uppdraget kan det även ingå handledning och instruktion till patienter, anhöriga och personal.Vi lägger stor vikt vid individuell utveckling och vid intresse finns goda möjligheter till vidareutbildning och auskultationer.

Arbetstid: måndag till fredag, dagtid, flextid.

Löpande urval tillämpas
Provanställning kan komma att tillämpas, tillträde enligt överenskommelse.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet från arbete som arbetsterapeut är detta meriterande. Körkort är ett krav då resor förekommer i tjänsten.Du är trygg i din profession där du har förmågan att se vad som behöver göras, tar tag i saker och arbetar på ett strukturerat sätt. Dina arbetsmetoder genomsyras av evidens och beprövad erfarenhet. Du är positiv i ditt förhållningssätt och ser samarbete som en naturlig del av ditt arbete. I ditt arbete agerar du tryggt och stabilt, du har förmågan att planera och strukturera ditt arbetet och när du stöter på problem har du förmågan att lösa dem på ett kreativt sätt.


Samrehab arbetar aktivt med e-hälsa och ser gärna att du har intresse av det.

Vår arbetsplats

Du kommer att jobba i Samrehab på Oskarshamns sjukhus, ett sjukhus med det lilla formatets fördelar med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna.Vid frånvaro täcker man upp för varandra, vilket innebär att du får möjlighet att arbeta inom olika områden på sjukhuset. Samrehab innefattar även distriktsenheter, där arbete kan förekomma utifrån behov. Förutom vår ansvarsfördelning har vi s.k Daglig styrning där dagens arbete fördelas utifrån behov.

 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/364

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-12
Upplysning om tjänsten

Helen Lilja

0499-489 44
Upplysning om tjänsten

Ulrika Sundell, arbetsterapeuterna

0490-874 11

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 13 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet