Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Arbetsterapeut samrehab distriktsrehab

Arbetsterapeut samrehab distriktsrehab

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett stimulerande och omväxlande arbete som arbetsterapeut på Samrehab distriktsrehabiliteringen i Västervik? På Samrehab har vi flexibla sätt att arbeta och träffar därför patienten på olika sätt beroende på patientens behov och önskemål. Det skapar möjlighet till flexibla arbetstider och arbete från hemmet. I din roll som arbetsterapeut möter du öppenvårdspatienter med varierade diagnoser och funktionsbegränsningar. Du kan komma att möta personer med långvarig smärta, stressrelaterad ohälsa, neurologiska diagnoser samt skador och problem i hand/fingrar. I arbetet ingår bedömning och behandling/träning av patienter med behov av arbetsterapeutiska interventioner. Du genomför aktivitetsbedömningar, kartlägger varje patients resurser och hinder i vardagen för att på bästa sätt skapa förutsättningar för varje person. Som arbetsterapeut är du en viktig del av vårdkedjan för att ge den bästa utgångspunkten för patienten. Målet är att patienten, utifrån sina egna resurser, ska kunna bli så självständig som möjligt i sina vardagsaktiviteter. Den arbetsterapeutiska interventionen kan ske både individuellt och/eller i grupp. Du kommer jobba nära erfarna kollegor inom arbetsterapeutyrket, fysioterapeuter/sjukgymnaster och rehabassistenter. Med utgångspunkt från patientens behov planerar och samverkar vi tillsammans med andra professioner på till exempel hälsocentraler, kommuner, försäkringskassan och arbetsgivare. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av bedömningar mot arbetet och vardag inom ovannämnda områden. Som arbetsterapeut inom öppenvårdsrehabiliteringen behöver du vara självgående och ha förmågan att prioritera och organisera ditt arbete för att kunna arbeta både strukturerat och effektivt. Att du trivs med att arbeta självständigt såväl som tillsammans i team är viktigt. Inom rehabiliteringen i Region Kalmar län arbetar vi aktivt med digitalisering och satsar mycket på utveckling av hur vi kan och bör möta våra patienter nu och i framtiden. Förutom fysiska möten använder vi oss av videovårdbesök, telefonbesök samt stöd och behandling med arbetsterapeutiska verktyg via 1177. Därför är det viktigt att du är intresserad av och har ett positivt förhållningssätt till att medverka och bidra till fortsatt utveckling inom detta område. Det finns möjlighet att arbeta deltid digitalt. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, B-körkort är ett krav. I denna rekrytering tillämpar vi löpande tillsättning och urval.  Vi är nyfikna på dig, varmt välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Samrehab är en kreativ basenhet som innefattar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, assistentpersonal och dietister inom öppen och sluten vård i norra Kalmar Län. Vi har ett nära samarbete med de andra distriktsrehabiliteringsenheterna i norra Kalmar län, länets tre sjukhus samt andra samverkanspartners på hälsocentralerna och i kommunen. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/676

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-11-08
Upplysning om tjänsten

Ulrika Sundell, områdeschef

0490-87411
Upplysning om tjänsten

Beatrice Lejnegård, arbetsterapeuterna

0491-782685

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30