Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Arbetsterapeut, Samrehab

Samrehab Vimmerby

Vi erbjuder

Är du intresserad av ett stimulerande och omväxlande arbete som arbetsterapeut på Samrehab distriktsrehabilitering i Vimmerby?

I din roll som arbetsterapeut hos oss möter du patienter med varierade diagnoser och funktionsbegränsningar. Du kommer att möta personer med psykisk ohälsa, skador och problem i hand/fingrar, långvarig smärta samt neurologiska diagnoser. I arbetet ingår bedömning och behandling/träning med utgångspunkt i patientens vardag, vilket kan innebära aktivitetsbedömningar, interventioner kring struktur och rutiner, anpassningar i aktivitet/miljö eller träning av handfunktion.

Att samarbeta i team är både en naturlig del och resurs i uppdraget. Som arbetsterapeut är du en viktig del av vårdkedjan för att ge den bästa utgångspunkten för patienten. Målet är att patienten, utifrån sina egna resurser, ska kunna bli så självständig som möjligt i sina vardagsaktiviteter. Den arbetsterapeutiska interventionen kan ske både individuellt och/eller i grupp. Du kommer jobba nära erfarna arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och rehabassistenter. Med utgångspunkt från patientens behov planerar och samverkar vi tillsammans med andra professioner på till exempel hälsocentraler, öppenvårdspsykiatri, kommuner, Försäkringskassan och arbetsgivare.

På Samrehab har vi flexibla sätt att arbeta och träffar därför patienten på olika sätt beroende på patientens behov och önskemål. Det skapar möjlighet till flexibla arbetstider och delvis arbete från hemmet.

Inom rehabiliteringen i Region Kalmar län arbetar vi aktivt med digitalisering och satsar mycket på utveckling av hur vi kan och bör möta våra patienter nu och i framtiden. Förutom fysiska möten använder vi oss av videovårdbesök, telefonbesök samt stöd och behandling med arbetsterapeutiska verktyg via 1177.

 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av bedömning och insatser för patienter med psykisk ohälsa, handproblematik, långvarig smärta och neurologiska diagnoser. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är strukturerad i ditt arbete, tar initiativ och drivs av att utveckla verksamheten. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi är nyfikna på dig, varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande tillsättning och urval.

Vår arbetsplats 

Samrehab är en kreativ basenhet som innefattar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, assistentpersonal och dietister inom öppen och sluten vård i norra Kalmar Län. Vi har ett nära samarbete med de andra distriktsrehabiliteringsenheterna i norra Kalmar län, länets tre sjukhus samt andra samverkanspartners på hälsocentralerna och i kommunen.  Vi är ett härligt gäng som tillsammans jobbar för att alla ska ha bra dagar på jobbet, vi har nära till skratt och ser fram emot att välkomna dig till Vimmerby!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Önskar du arbeta heltid kan utökningen av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/763

Placering/enhet:

Samrehab Vimmerby

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-11-15
Upplysning om tjänsten

Matilda Sundberg, Områdeschef

072-4629591
Upplysning om tjänsten

Beatrice Lejnegård, arbetsterapeuterna

0491-782685

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30