Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Arbetsterapeut, Habilitering

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Dig ett intressant och givande arbete i vårt autismteam där du kommer att möta barn- och ungdomar med autism och deras familjer och nätverk. Lockas du av ett arbete med stor variation, där ingen dag är den andra lik? Trivs du med frihet under ansvar? Som arbetsterapeut i autismteamet arbetar du med habiliterande insatser utifrån enskilda barn och ungdomars behov och i nära samarbete med deras familjer och nätverk. De arbetsterapeutiska insatserna sker både utifrån egen profession och tvärprofessionellt i teamet för att skapa förutsättningar för individens utveckling, lärande, självständighet och delaktighet. Som arbetsterapeut ansvarar du för utredning, bedömning och behandling samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel. Du utfärdar intyg för exempelvis bostadsanpassningsbidrag, ger insatser gällande tidshantering samt kring sömn. Som arbetsterapeut erbjuds du stor variation i arbetet, ingen arbetsdag ser likadan ut. Du erbjuds möjlighet att planera din arbetsdag fritt under ansvar. Vi erbjuder alla våra nya medarbetare en bra introduktion. Som ny erbjuds du stöd av en yrkesmentor samt en teammentor. Vi erbjuder även regelbundna yrkesträffar och möjlighet till vidareutveckling. Vårt team kännetecknas av engagerade kollegor, gott samarbete och arbetsglädje. Arbetstiden är förlagd dagtid, måndag till fredag.

Välkommen att bli en i vårt team! Läs gärna mer om våra förmåner här.

Titta gärna på vår film om Habiliteringen: Barnhabiliteringen i Kalmar - YouTube

Vi söker

Dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du är nyexaminerad, eller har tidigare erfarenhet av arbete som arbetsterapeut. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomar med funktionsvariationer, detta är dock inget krav. För att trivas hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga då arbetet, förutom samarbetet i det tvärprofessionella teamet, även innehåller andra kontaktytor utanför den egna verksamheten. Du tar del av andra professioners kunskaper och erfarenheter och delger dina egna. Du har ett gott pedagogiskt förhållningssätt, är engagerad och intresserad av att arbeta med barn- och ungdomar med autism. Erfarenhet från arbete inom habilitering är meriterande, dock inget krav. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vår arbetsplats

Habiliteringen är en specialistverksamhet som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och deras anhöriga. Vi arbetar i tvärprofessionella team där det ingår arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, sjuksköterska och specialpedagog. Teamet har också tillgång till medicinsk sekreterare och It-tekniker. Habiliteringen arbetar gentemot hela södra Kalmar län och är lokaliserade på Länssjukhuset i Kalmar. Vi är ca 40 anställda varav två chefer.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/819

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-12-31
Upplysning om tjänsten

Magnus Svahn, Avdelningschef

0480-84689
Upplysning om tjänsten

Cathrine Johansson, Sjukgymnast

0480-84027

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30