Apotekare eller motsvarande till Läkemedelssektionen

Region Kalmar län / Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

I Region Kalmar län är apotekare och receptarier en naturlig del av hälso- och sjukvården. Vi är med och gör skillnad för patienten och har ett mycket uppskattat och nära samarbete med verksamheterna vi stödjer. Hos oss kommer du få använda dina farmaceutiska kunskaper och, såväl direkt som mera strategiskt, vara med och bidra till patientsäker, kostnadseffektiv och jämlik vård tillsammans med andra professioner.

Du har nu möjligheten att bli en del av vårt gäng med kunniga apotekare och receptarier i Läkemedelssektionen på Västerviks sjukhus, då en av våra kollegor kommer vara tjänstledig för studier. Våra uppdrag utvecklas hela tiden och vi ser därför goda möjligheter till förlängning.

I Västervik har du nära till hav, skärgård och natur. Vi är glada att kunna erbjuda ett tillfälle att få jobba i Årets Sommarstad 2020 (Reseguiden). Med närheten till det mesta och naturskönt läge intill Gamlebyviken erbjuder Västervik hög livskvalitet.

Vi söker

Vi söker dig med stort intresse för läkemedelsområdet som en del av hälso- och sjukvården. Dina omfattande farmaceutiska kunskaper kommer du ha nytta av, liksom att kunna förmedla kunskap på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt. Samverkan med kollegor och andra professioner ser du som en naturlig del i arbetet.

Du kommer jobba med att stödja våra Hälsocentraler med läkemedelsinformation och statistikuppföljning av läkemedelsförskrivning, tillsammans med tre kollegor. Arbetet sker i nära samarbete med Läkemedelskommittén, där du också involveras. Du kommer även att, tillsammans med sex kollegor, jobba med läkemedelsförsörjningen till våra tre sjukhus, där Västerviks sjukhus blir din primära arena. Läkemedelssektionens farmaceuter sköter om den absoluta merparten av sjukhusens läkemedelsförråd.

Beroende på person, önskemål och erfarenhet kan ytterligare arbetsuppgifter i Läkemedelssektionen bli aktuella, såsom deltagande i patientsäkerhetsarbete, terapigruppsarbete under Läkemedelskommittén, föreläsningar och utbildningar med mera.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet i yrket, med fördel av liknande arbete och av att förmedla kunskap. För att lyckas i rollen har du förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Arbetet innebär samverkan både internt och externt vilket kräver att du har god förmåga att samarbeta med olika kompetenser. Du trivs med att självständigt planera och prioritera ditt arbete och trivs bäst när du får leverera arbete med hög kvalitet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så en färsk examen är inget hinder för att söka! Urval görs löpande, så vänta inte med din ansökan.

Vår arbetsplats

Du blir en del av en arbetsgrupp med hög kompetens, där flera har forskarbakgrund. Läkemedelssektionens 22 medarbetare är fördelade på länets tre sjukhus samt regionhuset i Kalmar. Du får fördelarna med att ha både Läkemedelssektionens medarbetare och Ledningsstaben på Västerviks sjukhus som dina närmaste kollegor.

Du blir en viktig kugge i hälso- och sjukvården i regionen där du i ditt dagliga jobb bidrar med din farmaceutiska kompetens. Det blir allt viktigare att föra ut och förankra kunskap kring god läkemedelsanvändning, införa nya läkemedel i terapin på ett klokt sätt och att tackla de ekonomiska utmaningarna på läkemedelsområdet. Flera kliniker/verksamheter efterfrågar vårt stöd i detta, liksom inom klinisk farmaci. Just nu undersöks också hur läkemedelsförsörjningen ska bedrivas framåt. Med den mindre regionens fördelar har vi nära till besluten och stora möjligheter att påverka.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/389

Placering/enhet:

Region Kalmar län / Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-08-04

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Mathias Landerdahl

0490-872 24

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 15 juli 2020 Lämna synpunkter på innehållet