Ambulanschef – Emmaboda, Mörbylånga, Nybro och Torsås

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som ledare i nära patientarbete och en del i ledningen och utvecklingen av ambulanssjukvården i Kalmar län. Samverkansformer där du kommer att spela en viktig roll är med vårdens och samhällsviktiga aktörer.

Som ambulanschef ansvarar du för arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Du ingår i ambulanssjukvårdens ledningsgrupp och har nära samarbete med basenhetsschef och övriga ambulanschefer i länet. Din funktion är direkt underställd basenhetsschefen och du har personalansvar för medarbetare som är ambulanssjukvårdare, sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor. Dina medarbetare möter du på de fyra ambulansstationerna och ditt kontor finns i Nybro på ambulansstationen. Du kommer att ha personalansvar för cirka 40 medarbetare.

I din roll ingår ambulanschef i beredskap var fjärde vecka. Du har då ett övergripande personal- och arbetsmiljöansvar samt operativt ledningsstöd för ambulanssjukvården i länet under jourtid. Du har även funktionen som förstärkt sjukvårdsledning.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du är specialistutbildad ambulanssjuksköterska och har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt. Körkort för personbil är ett krav. Utbildningar såsom körutbildning för utryckningsfordon, Rakel och förstärkt sjukvårdsledning är meriterande.

Vi söker en trygg person som ger tillit till sina medarbetare och som är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Du är en tydlig ledare och har en god förmåga att fatta beslut och lyssna in dina medarbetares synpunkter. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och är drivande i förbättringsarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård. Ambulanssjukvårdens mål är att bedöma patienten, behandla vid behov och hänvisa till rätt vårdnivå. Inom ambulanssjukvården finns resurser som akutambulanser, lättvårdsambulans samt en buss som transporterar patienter mellan länets sjukhus och Regionsjukhuset i Linköping. Ambulanssjukvården i Region Kalmar län utför ca 36 000 ambulansuppdrag och har cirka 220 medarbetare fördelat på 15 ambulansstationer. Vår vision är att vara ledande inom prehospital akut- och ambulanssjukvård.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/604

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Jonas Löf, Basenhetschef

0480-842 02
Upplysning om tjänsten

Johan Molin, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Ulf Svensson, Kommunal

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 19 oktober 2020 Lämna synpunkter på innehållet