1:e kock

Regionservice

Vi erbjuder

Till kostverksamheten på Länssjukhuset i Kalmar söker vi nu en 1:e kock till våra restauranger.
I verksamheten arbetar ca 27 medarbetare i kök och i våra restauranger.
Som 1:e kock har du ansvar för daglig drift och har en viktig arbetsledande funktion. Du kommer att vara med och utveckla verksamheten och se till att uppsatta mål och riktlinjer följs. Du kommer att medverka i arbetet med hälsosamma och hållbara måltider, vilket är en förutsättning då ökade krav på kund, service, effektivitets och hållbarhetsperspektiv finns.
Du är ledningens företrädande och tar ansvar för fattade beslut och arbetar kontinuerligt för att skapa en attraktiv arbetsplats som främjas av lagarbete och ett aktivt utvecklings- och förbättringsarbete.
Det är i mötet med våra kunder vårt värde skapas och kan fortsätta utvecklas mot verksamhetens uppsatta mål om hög kundnöjdhet och ett ökat antal restauranggäster.
Som 1:e kock för restaurangerna har du dagligen ett nära samarbete med produktionsköket på Länssjukhuset. Du kommer att ingå i Regionens ”1:e kocks grupp” tillsammans med kostssamordnare och andra 1:e kockar i länet där ni tillsammans utvecklar verksamheten för att skapa mervärde för patienter och kunder.

Vi söker

Du har gymnasieutbildning inom restaurang och storhushåll alternativt utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat som kock med erfarenhet från arbetsledande funktion med kunskap om aktuell lagstiftning. Du har ett genuint intresse för människor och måltidens betydelse.
Som ledare för daglig verksamhet är du trygg i dig själv, självständig och har lätt för att se saker ur ett helhetsperspektiv.  Du är mål- och resultatorienterad, har driv och uthållighet i arbetet med ständiga förbättringar och effektiviseringar samt med en väl utvecklad känsla och kompetens i service och bemötande.
Genom god samarbetsförmåga och uppmuntran av delaktighet bidrar du till den goda stämningen på arbetsplatsen. Som 1:e kock har du förmåga att skapa engagemang så alla kan motiveras att växa i sina roller. Det är viktigt att du agerar utifrån ett öppet, engagerat och kunnigt förhållningssättet som ligger till grund för vårt arbete i Region Kalmar län.

Utbildning och/eller erfarenhet av hållbara och hälsosamma måltider samt specialkoster är önskvärt. Viss datorvana och administrativa färdigheter är en förutsättning.
B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vår arbetsplats 

Vår kostverksamhet ansvarar för hela måltidskedjan, från att maten lagas i köken, till att den serveras till patienterna på avdelningarna samt till besökare i restauranger och caféer. Enligt landets patienter serverar vi Sveriges bästa sjukhusmat, vilket vi är mycket stolta över.

Vi är en del av Regionservice, som består av 500 medarbetare från flera olika yrkesgrupper med specialkompetens inom olika områden. Tillsammans ansvarar, utför och utvecklar vi servicetjänster för Region Kalmar läns verksamheter.
Vi och våra 7 000 kollegor på Region Kalmar län jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/712

Placering/enhet:

Regionservice

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-17
Upplysning om tjänsten

Johan Idermark

0480-44 80 33
Upplysning om tjänsten

Larita Wigander, Kommunal

0490-862 30

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30