Sjuksköterska Akutmottagningen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi söker sjuksköterska till akutmottagningen, tillsvidareanställning 100 %.

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av nya arbetssätt och en bättre arbetsmiljö tillsammans med oss på akutmottagningen på Västerviks Sjukhus? Nu har du chansen att bli en del av vårt engagerade och framåtblickande team!

Här ges du möjligheten att arbeta med omvårdnad och behandling vid omhändertagande av den akut sjuka patienten i en spännande och aktiv omgivning. Är ett empatiskt förhållningssätt och fokus på patienten självklarheter för dig? Letar du efter din nästa utmaning där du kan få utvecklas både i din profession och som person? Då ska du inte tveka att söka dig till oss på Västerviks akutmottagning redan idag!

Hos oss på Västerviks akutmottagning bedrivs högspecialiserad akutsjukvård dygnet runt årets alla dagar. I team bestående av sjuksköterska och undersköterska i nära samarbete med läkare och sekreterare tar vi tillsammans ansvar för det första akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade patienter inom medicin, neurologi, infektion, kirurgi, urologi, barn och ortopedi. Vi har en observationsenhet med 6 kortidsvårdplatser där patienterna vårdas i högst 24 timmar. Det ger dig möjlighet att få erfarenhet och inblick i avdelningsarbete. Arbetstiderna ger dig stora möjligheter till variation då vi arbetar dag/kväll/natt och helger.

Du erbjuds ett omväxlande arbete då tillströmningen av patienter varierar från dag till dag och du vet aldrig i förväg hur ett arbetspass kommer att se ut. Som sjuksköterska har du ett övergripande ansvar för det första mötet med den akuta patienten där du gör en bedömning, triagering och utför ordinerade omvårdnadsåtgärder såsom läkemedelsgivning och provtagning. Vi erbjuder dig även en bred grund med ett anpassat introduktionsprogram och du kommer att ha möjlighet att utvecklas i din profession och på sikt hantera ett eget ansvarsområde.

Trivsel och utveckling är viktigt för oss och som medarbetare kommer du att erbjudas utbildningar i kompetenshöjande syfte, samt ytterligare intern och extern kompetensutveckling som behövs för att arbeta på akutmottagning.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska , gärna med erfarenhet av arbetet som sjuksköterska. Erfarenhet av arbete på akutmottagning är meriterande men inget krav.Du som person har framåtanda och ett stort intresse för utveckling, lärande och självklart ett genuint intresse för akutsjukvård!

Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Ditt engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa och snabbaste vårdkvalitet för våra patienter. Vi vill vara en välkomnande arbetsplats som visar omtanke och respekt för andra människor samtidigt som vi vill vara drivande i utvecklingen av vårt arbetssätt för att kunna möta upp framtiden.

En förutsättning för att du ska trivas och passa i rollen som sjuksköterska hos oss på akutmottagningen är att du ser samarbete som en självklarhet och tycker om att arbeta i ett varierande tempo som snabbt kan ändras där du har förmågan att anpassa dig till detta och kan prioritera dina arbetsuppgifter samt ta snabba beslut när detta krävs. Vidare är du en initiativtagande person som månar och kvalitet och patientsäkerhet.

Vill du bli del av ett gäng som har kul både på och utanför jobbet har du chansen nu. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Vår arbetsplats

Akutmottagningen vid Västerviks sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutmottagningen tar vi hand om kirurg-, ortoped-, medicin- barn-, ögon- och öronpatienter. Vår arbetsplats är en väl fungerande mottagning som 2017 kunde erbjuda sju patienter av tio en handläggningstid under tre timmar från ankomst till hemgång eller inläggning. Mottagningen samarbetar med de flesta kliniker vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus samt hemsjukvården i närliggande kommuner. I anslutning till akutmottagningen finns för närvarande också observationsplatser för akuta patienter som är i behov av kort observation, behandling eller utredning med lågt övervakningsbehov.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/415

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-07-05

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Kinell, Biträdande avdelningschef

0490-861 49
Upplysning om tjänsten

Karin Hasselqvist, Vårdförbundet

0490-860 91

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30