Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
En person arbetar framför en dator.

Traineeprogrammet Smart start

Traineeprogrammet Smart Start är ett samarbete mellan Sydsvenska Handelskammaren, Linnéuniversitetet, Region Kalmar Län, Region Kronoberg och Region Blekinge.

Syftet är att få de unga talanger som utbildas i regionen att stanna kvar även efter examen men också att locka hemvändare och andra som vill ha en smart start på sin karriär.

Trainee teknisk applikationsspecialist

Har du akademisk utbildning inom IT som inte är äldre än 18 månader? Vill du utvecklas i rollen som teknisk applikationsspecialist? Nu finns en fantastisk möjlighet att utveckla din kompetens, bygga nätverk, båda sociala och professionella, och knyta värdefulla kontakter för din fortsatta utveckling. Det 12 månader långa programmet innehåller 8 moduler av olika teman som genomförs i grupp tillsammans med andra trainees från olika företag och branscher i Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Programmet beräknas starta i september 2023. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning, efter det finns eventuellt möjlighet till en fortsättning.

Eventuella frågor om praktikprogrammet besvaras av Sydsvenska Handelskammaren. 

Trainee samhällsanalytiker

Har du en akademisk examen inom statistik, samhällsvetenskap eller humaniora som inte är äldre än 18 månader? Är du analytisk, noggrann och stimuleras av samarbete? Är du intresserad av samhället och vill bidra till länets utveckling och utveckla din egen kompetens tillsammans med erfarna kollegor?

Sök då vårt traineeprogram som analytiker, där du under ett år kommer att ta fram underlag och analyser som ligger till grund för olika vägval och politiska beslut i form av strategier och handlingsplaner inom regional utveckling. Du kommer göra nulägesanalyser, prognoser och följa upp olika insatser. Arbetet innebär också att skriva rapporter samt muntligt föredra resultaten av dina analyser.

Programmet startar i september. Placeringsort är Kalmar. Under traineeprogrammet har du en allmän visstidsanställning med stora möjligheter till nästa steg i din karriär inom Region Kalmar län efter avslutat program.

Eventuella frågor om praktikprogrammet besvaras av Sydsvenska Handelskammaren. Läs mer om trainee samhällsanalytiker och ansök.