Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Tandläkarstudent David

David Ajazaj, tandläkarstudent

Variationen i arbetsuppgifter och att få ta del av tandläkares olika arbetssätt är det roligaste med sommarpraktiken.

Hur har dina sommarpraktiker varit?

- De har varit jättelärorika. Jag fick lära mig något nytt varje dag! Det är också kul att få jobba med olika tandläkare och se hur olika alla arbetar. Alla har hittat sitt eget sätt att jobba på vilket jag tycker är fascinerande. Det roligaste är att det är så stor variation, du får verkligen vara med och se många olika typer av behandlingar samtidigt som när du jobbar med olika tandläkare så ser du hur deras arbetssätt skiljer sig åt också. Men även att du får göra mer och mer saker för varje sommar. Något som ibland varit lite svårt är att hitta alla saker som ska plockas fram inför behandlingen, till exempel vid en rotbehandling, men personalen är så snälla så de hjälper mer än gärna till.

Har du haft nytta av erfarenheterna från praktiken under dina studier?

- Ja det tycker jag verkligen att jag haft. I utbildningen har vi börjat ha våra första patienter och då har jag med mig jättemycket från sommarpraktiken, bland annat patientbemötande men även andra saker så som olika material och hur olika behandlingar går till.

Är du intresserad av att sommarpraktisera igen?

- Ja, jag är intresserad att söka sommarpraktik igen. Mina förväntningar på kommande sommarpraktik är att få lära mig ännu mer och absorbera så mycket kunskap som möjligt, ju mer jag pluggat ju mer förstår jag varför tandläkaren gör som de gör. Men även att få göra fler saker nästa sommar!