Tekniksprånget

Via Tekniksprånget kan du som blivande ingenjör eller tekniker hos oss få ett meningsfullt och utvecklande arbete och vara med och rädda liv varje dag

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som gått NA/TE och är under 21 år. Praktiken är fyra månader lång och du får en praktiklön om 15 500 kr per månad (timanställning). 

Har du svårt att bestämma dig vad du vill utbilda dig till? Genom Tekniksprånget får du betalt för att ta reda på om ingenjör eller tekniker är något för dig. 7 av 10 anser att Tekniksprånget påverkat valet av utbildning. Sedan är det bara att söka en av de många utbildningar som finns inom området, till exempel kan du läsa till byggnadsingenjör, fastighetsingenjör, driftingenjör, sjöingenjör eller civilingenjör i datateknik, datavetenskap, datorsäkerhet, systemvetenskap och informationsteknologi.

Arbetsuppgifter under praktiken

När du gör praktik hos oss får du utföra arbetsuppgifter som är viktiga för verksamheten samtidigt som du får stöttning av engagerade handledare. För att du ska få ut så mycket som möjligt av praktiken krävs att du själv är driven och duktig på att ta egna initiativ.

Du får olika typer av arbetsuppgifter beroende på om du gör din praktik inom IT, medicinteknik eller inom fastighet.

Läs mer

Relaterat på andra webbplatser