Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Christina är kliniksamordnare på Folktandvården.

Christina Langseth, kliniksamordnare

Möjligheten att få vara med och påverka, utveckla, jobba framåt och hitta lösningar är något som motiverar Christina i jobbet som kliniksamordnare.

Hur länge har du jobbat på Folktandvården?

– Jag började jobba på kliniken i Högsby 2015. Där trivdes jag oerhört bra, det var en trygg och familjär känsla varje dag jag kom till jobbet. Efter några år i Högsby gjorde jag en avstickare till hälso- och sjukvården, men valde efter två år där att återvända till Folktandvården och till kliniken i Högsby där jag idag är kliniksamordnare.

Vad lockade dig att söka jobb på Folktandvården? 

– Tiden inom hälso- och sjukvården gav mig mycket erfarenheter som jag inte velat vara utan idag. Men i hjärtat kände jag att jag var en Folktandvårdare, ”en riktig liten Folkis 😄” och längtade tillbaka. Det var här jag hörde hemma och att jag ville vara med att dra mitt strå för Folktandvårdens arbete till en god munhälsa. 

Vad gör att du trivs på jobbet?

– Alla medarbetare på kliniken såklart. Jag trivs med att få hjälpa och stötta mina arbetskamrater i deras vardag. Utifrån det lär jag mig själv väldigt mycket både på ett teoretiskt och praktiskt plan. 

Vad motiverar dig i vardagen?

– Möjligheten att få vara med och påverka, utveckla, jobba framåt och hitta lösningar är något som jag tycker är riktigt kul. Att kunna få se helheten och få väva samman olika trådar för att tillsammans föra klinikens tandvårdsarbete framåt mot ett gemensamt mål. Sen slutligen kunna se resultat av vårt arbete.