Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Porträttbild Alma Hodzic.

Alma Hodzic, systemförvaltare

I fem år jobbade Alma som IT systemadministratör med support av olika vårdsystem. I sin nya roll som systemförvaltare förvaltar hon journalsystemet Cosmic.

Vad innebär ditt jobb som systemförvaltare?

— Som systemförvaltare jobbar jag bland annat med behörigheter i vårt journalsystem Cosmic, som ständigt utvecklas med nya funktioner som till exempel bildhantering och Cosmic Link. Jag deltar också i nya införanden och olika projekt. I min roll har jag också ett nära samarbete med andra yrken och verksamheter.

Hur ska man vara som person i din roll?

— Jag tror det är viktigt att ha ett intresse för IT och system. Sen tror jag också att det är bra om man är en lättsam person med positiv inställning, har ett bra bemötande och är serviceinriktad, samt är tydlig och konkret. Självklart behöver man också vara samarbetsvillig och tycka om att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Varför valde du att byta jobb?

— Efter att ha jobbat som IT systemadministratör i fem år, kände jag att det var rätt tid att gå vidare. Jag ville få möjlighet att i större utsträckning använda mina kunskaper och erfarenheter som jag fått under min tid i supporten.

Vad var den största utmaningen med att byta roll?

— Att gå från en roll där jag är bekväm och erfaren i mina kunskaper, till en roll där jag har mycket kvar att lära. Samtidigt har jag lärt mig så otroligt mycket av att ha jobbat som IT systemadministratör och de kunskaperna har jag nytta av i min nuvarande roll.

Vad ger dig energi på jobbet?

— Nöjda användare och att få positiv återkoppling ger energi, det skapar en enorm kraft.

Läs mer