Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Två vårdanställda går i en korridor

Jobba med hälso- och sjukvård

Oavsett var inom hälso- och sjukvården du arbetar kommer du att möta människor i livets alla skeden. Du kommer att göra skillnad.

Inom hälso- och sjukvården finns många olika befattningar, från sjuksköterskor och läkare till arbetsterapeuter, biomedicinska analytiker och psykologer. Alla arbetare på olika sätt för att bidra till att människor i vårt län ska ha ett friskt, tryggt och rikt liv. 

Region Kalmar län är en stor arbetsgivare som ständigt har behov av medarbetare inom ett stort antal yrken. 

Var vill du jobba? 

Hos oss finns en stor bredd av yrken och arbetsplatser. Du kan välja att arbeta inom:

  • Våra tre sjukhus, Länssjukhuset i Kalmar, Oskarshamns sjukhus eller Västerviks sjukhus
  • Någon av våra 28 hälsocentraler över hela länet 
  • Någon av våra verksamheter inom psykiatrin 

Vi har Sveriges viktigaste jobb 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en rad olika arbetsvillkor och förmåner. Det gör vi för att vi bryr oss om dig som jobbar hos oss. Se dina samlade förmåner.

Din utveckling och karriär

Du kan göra karriär även inom hälso- och sjukvården. Du kan bli specialist eller forska, testa andra typer av tjänster eller satsa på att bli chef. Utvecklingen inom vården går väldigt fort just nu och det pågår ständigt olika utvecklingsprojekt. 

Utbildningsanställning

Som tillsvidareanställd i Region Kalmar län har du möjlighet att söka en så kallad utbildningsanställning. En utbildningsanställning ger dig möjlighet till att läsa vidare till specialistsjuksköterska eller till barnmorska på arbetstid med bibehållen lön. Du kan söka utbildningsanställning som till exempel anestesisjuksköterska, barnsjuksköterska, intensivvårdssjuksköterska, operationssjuksköterska och till barnmorska. När du genomfört din utbildning blir du anställd på den verksamhet där du senare ska jobba. 

Du ansöker till utbildningsanställningarna via vårt intranät. Där ser du också vilka olika specialistområden som finns att söka till.

För att få en utbildningsanställning måste du söka till och komma in på den specialistutbildning som tjänsten avser. Specialistutbildningen ges av universitet eller högskola, håll koll på sista ansökningsdag via antagning.se.

Möt våra medarbetare 

Simon Erlingsson, sjuksköterska

Martin Gustafsson, röntgensjuksköterska

Lina Hellström, apotekare

Henrik Nelson, distriktsläkare

Josef Alin, medicinsk sekreterare

Margareta Sandström, distriktssköterska

Cecilia Fridolfsson, biomedicinsk analytiker