Radiologen

Utbilda dig och få ersättning

Vi gör en satsning för att säkra bemanningen av röntgensjuksköterskor.

Erbjudandet gäller för dig som är anställd inom Region Kalmar län och vill byta yrke och bli röntgensjuksköterska. Du får ersättning för resor, boende och studentlitteratur när du studerar till röntgensjuksköterska på distans vid Luleå tekniska universitet.

Du garanteras tillsvidareanställning vid den radiologiska klinik du sökt till (Kalmar, Oskarshamn, Västervik) efter avklarade studier. Under din studietid är du fortfarande anställd på din ordinarie tjänst i Region Kalmar län.

Vad ingår i erbjudandet?

  • Betalda resor till Luleå tekniska universitet vid obligatoriska träffar.
  • Betalt boende vid obligatoriska träffar.
  • Betald studentlitteratur.
  • Bibehållen grundanställning under utbildningen.
  • Tillsvidareanställning på radiologiska kliniken (Västervik, Oskarshamn eller Kalmar) efter fullföljd utbildning.

Bästa kombinationen av teknik, vård och mänskliga möten

Arbetet som röntgensjuksköterska passar dig som vill kombinera teknik, vård och mänskliga möten. Som röntgensjuksköterska på en av våra kliniker arbetar du med en variation av arbetsuppgifter. Du är expert på metoder för framställande av röntgenbilder och du planerar och genomför radiologiska undersökningar -alltid med patienten i centrum.

Vill du veta med om radiologi? 

Vill du besöka någon av de radiologiska klinikerna i länet är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen vid respektive klinik.

- Det finns så mycket spännande inom radiologin och vi berättar gärna mer om det. Som röntgensjuksköterska är man bryggan mellan teknik och människa. Arbetet är viktigt för att skapa trygghet i en teknisk värld, säger Siv Johnsson som är röntgensjuksköterska.

Uppdaterad 23 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet