Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Röntgensjuksköterskan Noëlle lägger en patients hand i rätt position för röntgen.

Röntgensjuksköterska

Arbetet som röntgensjuksköterska hos oss innebär att du får ett omväxlande, teknikdominerande och utvecklande jobb.

Vi söker dig som är röntgensjuksköterska och som har ett stort intresse för människor och teknik. 

I Region Kalmar län arbetar du som röntgensjuksköterska i team med läkare, undersköterska och medicinska sekreterare m.fl. Tillsammans jobbar vi utifrån de olika kompetenserna vi har men också utifrån varje patients unika förutsättningar och behov för att på så sätt ge en personlig service med målsättningen om en god och säker vård. Hos oss möter du ständigt nya utmaningar vilket gör arbetet spännande, lärorikt och varierat.

Våra röntgenavdelningar är modernt utrustade, helt digitaliserade och bedriver allmänradiologisk verksamhet. Utöver sedvanlig radiologisk diagnostik i form av konventionell radiologi utför vi bl.a. genomlysning, CT, MR, screening och klinisk mammografi samt ultraljud och aortascreening. 

Möt våra medarbetare

Martin framför CT

Foto: Annika Bäck

Martin Gustafsson, röntgensjuksköterska 

Ett varierat och socialt jobb som handlar om mycket mer än bara benbrott. Så beskriver röntgensjuksköterskan Martin Gustafsson sin vardag på Västerviks sjukhus.

Läs mer om Martin. 

 

Noelle röntgensjuksköterska på Länssjukhuset i Kalmar

Foto: Simon Leijnse

Noëlle Temming, röntgensjuksköterska

- Det roligaste med jobbet är att det både handlar om teknik och att man jobbar med människor. Det är en bra kombination. Jag gillar det snabba mötet med patienterna. Det är ett väldigt varierande jobb och det finns mycket utvecklingsmöjligheter inom röntgen. Man är aldrig fullärd och det finns jättemycket att lära sig, säger Noëlle.

Läs mer om Noëlle.

 

Emma Joborn

Foto: Emma Joborn

Emma Joborn, student röntgensjuksköterska

Emma Joborn är undersköterska som tidigare jobbat på radiologiska kliniken i Västervik, men som nu läser på distans till röntgensjuksköterska.

Läs mer om Emma.