Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Specialpedagog inom barn- och ungdomspsykiatri

Möt Stefan Meldré, specialpedagog på BUP

Mötet med barn och ungdomar men också möjligheten att bidra med pedagogiska insatser som kan förbättra vardagen. Det är det bästa med jobbet som specialpedagog.

Det säger Stefan Meldré på barn- och ungdomspsykiatrin i Kalmar. Stefan har jobbat som specialpedagog på BUP i närmare 30 år. Han är utbildad lärare med påbyggnad inom psykologi, utvecklingspsykologi och specialpedagogik. Patienterna han möter är barn och ungdomar från förskola till högstadiet.

- I mitt arbete möter jag både barnen och deras föräldrar, jag gör skolbesök och skolobservationer och samtalar med de lärare som berörs. Arbetet sker både självständigt och i ett team med läkare, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sekreterare.

Skolobservationen kan vara en del i en utredning men kan också leda till en fördjupad bedömning och/eller utredning. Samverkan med skolor är en viktig del av Stefans arbete men också att ge kollegor stöd i deras arbete. Fokus ligger på barnets situation utifrån ett pedagogiskt perspektiv, vilket blir en del i det pussel som utgör en barnpsykiatrisk utredning.

- För att få förståelse för ett barns problematik behövs en helhetssyn men varje barn behöver också ses i sitt unika sammanhang. Här är det viktigt att jag som specialpedagog är så öppen i sinnet som möjligt.

Att få möta och hjälpa barn och ungdomar beskriver han som utmanande och ansvarsfullt, men också roligt och stimulerande.

- Min utgångspunkt är att mycket går att förändra till det bättre!

Är du intresserad av att jobba inom BUP? Magnus Jönsson, enhetschef, tfn: 0480-44 84 88 

Är du nyfiken på hur det är att bo och leva i Kalmar län? Läs mer om vår region