Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Noëlle Temming röntgensjuksköterska

Möt Noëlle Temming, röntgensjuksköterska

Noëlle kommer från Nederländerna och arbetar sedan 7 år tillbaka på Radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar.

Hon utbildade sig i hemlandet till röntgensjuksköterska och flyttade sedan till Sverige för att jobba.

– Det roligaste med jobbet är att det både handlar om teknik och att man jobbar med människor. Det är en bra kombination. Jag gillar det snabba mötet med patienterna. Det är ett väldigt varierande jobb och det finns mycket utvecklingsmöjligheter inom röntgen. Man är aldrig fullärd och det finns jättemycket att lära sig, säger Noëlle.

Noëlle är en av ca 37 röntgensjuksköterskor på Radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar och hennes arbete handlar om att ta röntgenbilder och jobba med magnetkameran för att få fram bilder som ska vara ett underlag för läkaren så att hen kan skriva ett svar till remittenten.

Vad är det som är bra med just din arbetsplats?

- Jag tycker att lokalerna är väldigt fina och maskinerna väldigt moderna. Det är mycket varierande arbetsuppgifter och personalen består av alla åldrar, blandat mellan män och kvinnor, säger Noëlle.

Har du något tips till de som funderar på att utbilda sig till röntgensjuksköterska?

- Ett tips är väl att om man gillar att jobba med både människor och teknik att man ska söka, Att plugga till röntgensjuksköterska. Det är väldigt kul och det finns mycket att lära och man får väldigt mycket nytta av det.

Hur ser ert samarbete ut med andra avdelningar på sjukhuset?

- Det är jättemycket samarbete med andra avdelningar. Vi jobbar mycket tillsammans med akuten och IVA men även med alla andra avdelningar på sjukhuset, allt från barn till vuxna som kommer hit för att röntga sig. Det är även en stor del patienter som kommer från primärvården. Så det är mycket samarbete med alla egentligen.

Du kommer från Nederländerna. Hur var det att komma till Region Kalmar län och jobba?

- Jag tyckte att det var väldigt kul. Det är väldigt stora och fräscha lokaler. Vi har ju ett väldigt bra samarbete och jag gillar att man kan säga vad man tycker. Alla jobbar framåt tillsammans och inte bara chefen.

Läs mer