Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Möt Elina Andersson, medicinsk sekreterare

Möt Elina Andersson, medicinsk sekreterare

Under sin utbildning till medicinsk sekreterare gjorde hon större delen av sin praktik på Vimmerby hälsocentral.

Efter utbildningen jobbade hon ett par månader på Kirurgkliniken på Västerviks sjukhus innan hon blev erbjuden jobb på hälsocentralen. Ett jobb hon tackade jag till.

- I Vimmerby fick jag stora möjligheter att utvecklas i min arbetsroll då jag redan från början blev erbjuden fler arbetsuppgifter. Jag vill känna att jag växer och utvecklas varje dag på mitt arbete och det gör jag här. 

- Vi är ett härligt gäng, vi strävar alla mot samma sak och har roligt på jobbet. Det är för mig en viktig kombination. Det är lätt att komma in i gänget och jag tycker Region Kalmar län är en bra arbetsgivare med många utvecklingsmöjligheter, säger Elina.

Hur ser en dag på jobbet ut för dig?

- En vanlig dag på jobbet för mig som medicinsk sekreterare börjar med att starta upp datorn och skriva in dagens jourfall. Därefter ska sjuksköterske- och mottagningsbesök skrivas in i journalsystemen.

Vad är det bästa med ditt arbete?

- Det roligaste med mitt jobb är att jag fungerar lite som spindeln i nätet. Jag har ett stort ansvarsområde och det är viktigt att se till att allt verkligen blir rätt, men jag trivs med ansvaret som jobbet innebär.