Adam Hübinette, IT-supporttekniker

Möt Adam Hübinette, IT-supporttekniker

- Med detta jobb fick jag sätta min självlärda IT-kunskap på prov, säger Adam Hübinette som jobbat som IT-supporttekniker hos oss sedan mars 2018.

Beskriv ditt arbete som IT-supporttekniker!

- Jobbet är speciellt just för att man är på plats och ser mer av den faktiska verksamheten, till exempel något av våra sjukhus eller hälsocentraler. Ena dagen arbetar jag i rummet bredvid en förlossning och andra dagen skulle jag kunna få uppdraget att byta datorer i en operationssal. Jobbet blir roligare när jag vet att jag gör skillnad för de som verkligen behöver det, att tekniken vi levererar gör arbetet effektivare. Det är också roligt att träffa så många av våra användare, de är alltid så tacksamma när vi kommer och levererar "nya prylar".

Vad var det som lockade dig till oss?

- Jag letade efter ett jobb som kunde sätta min självlärda IT-kunskap på prov. På mina tidigare arbetsplatser har jag alltid varit den som "kan det här med datorer" utan att egentligen ha det som uppgift. Att hitta ett IT-tekniskt jobb utan någon specifik utbildning eller erfarenhet var rätt så svårt. Men jag hittade till slut detta jobb och tyckte att det lät som en bra mix av praktiskt och administrativt arbete i en spännande verksamhet, att på ett sätt också vara med och rädda liv. Att ha nära till jobbet och jobbar för "sin" region är också en bonus!

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Att det är så varierande! Som jag nämnde tidigare, att jag ena dagen arbetar bredvid en förlossning, andra dagen är jag på en hälsocentral och tredje dagen sitter jag vid min dator och bokar in leveranser och packar upp skärmar. Alla glada användare jag möter förstås, och så älskar jag arbetstiderna och att ha nära till jobbet! På mitt förra jobb var arbetstiderna 09.30-20.00 och jag pendlade 4 h om dagen vilket är stor skillnad från idag.