Jobba med IT

Med 7000 användare, 1200 servrar, 200 IT-system och cirka 160 medarbetare kan vi stolt säga att vi är Kalmar läns största och mest komplexa IT-arbetsplats.

Se lediga jobb inom IT längre ner på denna sida.

Att arbeta med IT i Region Kalmar län är speciellt och unikt, på flera sätt. Den IT vi levererar syftar till att driva en effektiv och säker hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, bildningsverksamhet och regional utveckling i hela länet. Alla dessa verksamheter är idag mer eller mindre beroende av någon form av IT-system och det är extra viktigt att denna utrustning fungerar, eftersom det kan innebära skillnaden mellan liv och död.

För oss handlar IT om verksamhetsutveckling, funktionalitet, användarnytta och hur vi kan utveckla nya IT-lösningar för att i slutändan underlätta för våra invånare och patienter och ge dem ett friskare, tryggare och rikare liv. Det är det som driver oss i allt vi gör.

Lediga jobb inom IT

Möt våra medarbetare

Carina Holm, systemförvaltare

Carina jobbar som systemförvaltare av vårt journalsystem Cosmic. Hon jobbar med alltifrån konfigureringar i Cosmic till felsökning av problem som kommit in via supporten. Läs hela intervjun.

Porträtt Carina Holm. Bild.

Foto: Annelie Rudolfsson

Karin Stalebrant, IT-systemadministratör

Som IT Systemadministratör jobbar Karin med support av olika vårdsystem till våra användare. Läs hela intervjun.

Porträtt Karin Stalebrant. Bild.

Foto: Hanna Lundberg

Maria Petersson, projektledare IT

På projektkontoret jobbar Maria som projektledare med nio andra kollegor. Tillsammans ansvarar de för cirka 35-40 projekt. Läs hela intervjun.

Porträtt Maria Petersson. Bild.

Foto: Annelie Rudolfsson

Pernilla Edlund, IT-licensansvarig

Klas Sjöstrand, teknisk systemförvaltare