
Innovation och forskning
Vi samordnar aktiviteter som stärker länets innovationsklimat och driver framstående forskning inom flera av våra verksamhetsområden.
Region Kalmar län ska vara en plats där det är enkelt att förverkliga sina idéer. För att stimulera innovationsförmågan i länet har vi tillsammans med ett antal samarbetspartner tagit fram "Innovationsagenda Kalmar län 2015-2020". Strategin handlar om hur vi kan förbättra och stärka länets innovationsklimat och hur vi tillsammans gör Kalmar län till en plats där det är enkelt att förverkliga och sprida sina idéer.
För att förbättra hälsa och livskvalitet för våra länsinvånare är det även viktigt för oss att satsa på forskning. Vi bedriver verksamhetsnära forskning och strävar efter att ha många medarbetare med egen erfarenhet av forskning.
Frågor och svar
Innovationsslussen kan vara ett stöd till företag inom länet som vill testa sina idéer. Med stöd och vägledning kan vi hjälpa dig så att din idé har potential att nå marknaden. Det kan handla om att ta fram en ny produkt eller en tjänst. Det kan också handla om att designutveckla något eller utveckla något befintligt på ett nytt sätt.
Har du en innovation och söker en testmiljö inom e-hälsa? Testbädd e-hälsa inom Region Kalmar län vänder sig till företag, universitet, ideella organisationer eller andra aktörer regionalt, nationellt och internationellt.
Våra testbäddar inom hälso- och sjukvård, psykiatri och tandvård ger möjlighet att utveckla nya produkter/tjänster och arbetssätt inom e-hälsa. E-hälsa är att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa.
Genom testbädden kan nya produkter och arbetssätt utvecklas där behov och nytta möts för att tillgodose vårdens samt invånarens behov samt även frigöra resurser för den nära vården.
Vad är en testbädd?
Testbädden kan till exempel vara en fysisk eller virtuell miljö där företag, akademi och andra organisationer kan samverka vid utveckling, test och införande av nya produkter, tjänster, processer eller organisatoriska lösningar.
Vår testbädd är avgränsad till produkter och tjänster inom e-hälsa som används på ett nytt sätt och/eller som ännu inte är marknadsintroducerade.
Testbädden förläggs i lämplig verksamhet inom hälso- och sjukvård, psykiatri och tandvård med intresse för produkten eller tjänsten. Det kan till exempel vara i en fokusgrupp, verklig miljö eller i en verklighetsnära simulerad miljö.
Produkten/tjänsten kan svara upp mot:
- behov utifrån vår verksamhet och/eller våra invånare
- olika samhällsutmaningar
- ha en potential att nå marknaden eller vara del i forskningsprojekt
Testen ska uppfylla de behov som regionen kan identifiera och verksamheten ska ha resurser att kunna erbjuda ett test.
Vad är Testbädd e-hälsa?
Innovationsslussen har utökats med en testbäddsorganisation inriktat mot e-hälsa inom hälso- och sjukvård, psykiatri samt tandvård. E-hälsa är att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa.
Testbädden är avgränsad till produkter och tjänster inom e-hälsa som används på ett nytt sätt och/eller som ännu inte är marknadsintroducerade.
Vem kan testa?
Testbädd e-hälsa inom Region Kalmar län vänder sig till företag, universitet, ideella organisationer eller andra aktörer regionalt, nationellt och internationellt.
Testbädden är avgränsad till produkter och tjänster inom e-hälsa som används på ett nytt sätt och/eller som ännu inte är marknadsintroducerade.
Testbädden ska uppfylla de behov som regionen kan identifiera och verksamheten ska ha resurser att kunna erbjuda ett test.
Fyll i ansökningsformulär för testbädd e-hälsa
Spara ner och skicka till: lollo.olausson@regionkalmar.se
Söker du test eller kliniska studier kopplat mot forskning? Läs mer här.
Vill du veta mer?
Kontakta Lollo Olausson, verksamhetsutvecklare Regionstab Lärande och förnyelse
Lollo Olausson
Verksamhetsutvecklare Innovation
Anknytning: 0480- 811 16
lollo.olausson@regionkalmar.se
För dig som arbetar med forskning eller innovation
Du som arbetar med frågor inom forskning eller innovation hittar mer information på Vårdgivarwebben. Bland annat forskningsanslag för dig som är intresserad av att söka medel för forskningsprojekt.