Dela arbetskraft

Många arbetsgivare har tvingats till permitteringar och varsel. Andra har blivit underbemannade och har behov av resurser. Här kan de hjälpa varandra.

Denna tjänst är ännu inte fullt utvecklad, men är ett sätt att hjälpa företag att hitta varandra och stötta i processen kring resursdelning. Tjänsten kommer löpande att utvecklas.

Sökes just nu: Maskinförare, snickare, målare, elektriker och arbete inom ventilation, samt erfaren svetsare, CNC-operatör och verkstadstekniker.

Finnes just nu: Förtroendeingivande positiv person med lång erfarenhet som jobbat främst med försäljning och kundkontakt inom många branscher. Mångsidig inom flera områden såsom försäljning (företag & konsument), ekonomisysslor, affärsutveckling, e-handel, order. Hög IT-mognad och har lätt att sätta sig in i verksamheter. Kan vara tillgänglig ca 1-6 månader och även i olika omfattning 25-100%.

Dela arbetskraft med varandra

Du som tvingas permittera eller varsla personal kan hjälpa dina medarbetare samtidigt som du tillfälligt underlättar för andra arbetsgivare.

Du som har ett behov av personal kan hjälpa ett annat företag i kris, samtidigt som du snabbt får tillgång till kompetenta, tillfälliga medarbetare.

Region Kalmar län erbjuder en plattform för företag att beskriva kompetensen bland personal man tvingas permittera eller varsla, och för andra företag att beskriva det kompetensbehov man har just nu. Vi publicerar endast behov och resurser på vår webbplats, inte namn på arbetsgivare.

Region Kalmar län förmedlar kontakterna mellan arbetsgivarna. Respektive arbetsgivare får sedan hantera kontakten med berörd arbetsgivarorganisation och fackförbund för att avtalsmässigt kunna exempelvis låna eller hyra ut personal som annars skulle bli permitterad eller varslad.